e-trgovina

1 POSODA AVATAR I.

(v = 30 cm, kristalin)

1
AVATAR

Voda v teh posodah zaradi oblike in kobaltove barve postane zdravilna, kajti oblika oddaja pozitivne vibracije, ki vplivajo na njeno zdravilnost.


2 KOBALTOVA KUPA

(ø = 20 cm, v = 25 cm, kristalin)

2
29 KOBALTOVA KUPA
29 KOBALTOVA KUPA

Poleg sporočilnosti predstavlja eno najlepših kup iz kolekcije Energy Design. V njej je umetnik povezal pet resnic, in sicer: tradicijo, naravo, energijo in simbolni pomen ročne izdelave kristalnih izdelkov na Slovenskem.


3 POSODA MODROSTI

(velika – ø = 30 cm, v = 17 cm, mala – ø = 20 cm, v = 11 cm, kristalin)

3
POSODA AVATAR I., II., III.
POSODA MODROSTI POSODA MODROSTI POSODA MODROSTI POSODA MODROSTI

Posoda modrosti izhaja iz raziskav starih Venetov in Etruščanov, naših davnih prednikov. Vitica, zavita okoli čaše, je simbol Boga, z vibracijami daje pozitivno energijo tekočini. Modrost ali mudra sta vedi o energijah spoznavanju popolnosti o samozavedanju. Posoda modrosti je ritualni duhovni instrument! Naučimo se ga uporabljati!


4 POSODA MORJE

(velika – ø = 30 cm, v = 13 cm, mala – ø = 18 cm, v = 9 cm, kristalin)

4
30 POSODA MORJE
POSODA MODROSTI POSODA MODROSTI

Posebno oblikovana posoda, ki s svojo obliko simbolno predstavlja penjenje in valovanje morja. V dno posode je vtkana pika kobaltno modre barve.


5 ENERGETSKA OVALNA POSODA

(velika – 38 cm x 21 cm, mala – 19 cm x 10,5 cm, kristalin)

5
31, 32 ENERGETSKA OVALNA POSODA
ENERGETSKA OVALNA POSODA ENERGETSKA OVALNA POSODA ENERGETSKA OVALNA POSODA ENERGETSKA OVALNA POSODA ENERGETSKA OVALNA POSODA

Oblikovana je kot kozmično jajce. Oblika je energetska, kajti sledi naravni vibraciji zraka, stekla in vrtenja, vse pa sledi gibanju Zemlje. Energetski mikro- in makrokozmos si sledita v vsej notranji strukturi atoma. Podolgovati obliki jajca pravimo naravna oblika! Ko jajce prerežemo, dobimo dve polovici. Simbol žene in simbol moža, ki z združitvijo tvorita celoto in novo življenje. Obliki sta tako plus in minus, jin, jang, popolno ravnovesje. Ta ovalna posoda energetizira prostor in je tako zdravilna.


6 POSODA TUKA

(velika – ø = 27 cm, v = 9 cm, mala – ø = 15 cm, v = 5 cm, kristalin)

6
POSODA TUKA
POSODA TUKA

V posodo za sadje je vtkana znamenita valovita črta – valovnica, starodavno znamenje, ki ponazarja silo in moč. To je znamenje večne energije.


7 KROŽNIK VRTNICA

(velik – ø = 25 cm, mali – ø = 20 cm, kristalin)

7
26 POSODA BETI CABASS

Krožnik je simbolno posvečen kreaciji, saj nosi znak vrtnice. Božanska oblika jajca se zavrti in v kozmičnem zavrtljaju kreira energetsko rožo z blagozvočnim sevanjem. Mandala – krog se uporablja za čiščenje prostorov, za meditacijo in deluje kot Energy Design. Elementi teh likovnih prvin so bili uporabljeni za oblikovanje krožnika.


8 POSODICA ENERGIJA "PRANA"

(ø - 11cm, h - 11 cmm, kristalin)

8
POSODICA ENERGIJA PRANA

Posodica je oblikovana po spoznanju in eksperimentiranju z mislijo, besedo, dejanjem ...
Petdesetletne izkušnje in raziskave civilizacij HIPERBOREJE, TOLTEKOV, EGIPTA, STARE INDIJE, VED so me pripeljale do “DEVIN DESIGNA”. Skrivnost oblike je kot skrivnost VERE. Skrivnost ENERGIJE ...
V tej obliki se koncentrira energija PRANA! Beseda pomeni spoznanje o Bogu RA, Bog RA je “Solnce”, je energija svetlobe in energija Dobrega, je pranoterapevtska energija, je oblika spoznanja. To je prvi kozarec na svetu, ki sledi kozmičnim energijam, zato je Devin Design.


9 POSODA BETI CABASS

(mala – ø = 11 cm, v = 5,5 cm, kristalin)

9
BETI CABASS

Posodica ima oblikovane izbokline v obliki grozdnih jagod - kot simbol sonca, rodovitnosti ...


10 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA

(12 različnih kozarcev - vitezov, različne velikosti, kristalin)

10
60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA
60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA

Ekskluzivna kolekcija, namenjena najvišjim potrebam protokolarnega rituala in obdarovanja hkrati. Slovenska dvanajstija predstavlja staroslovensko državotvornost prazgodovinske slovenske družbene ureditve, od samega začetka Slovencev. Sestavljena je bila iz dvanajstih modrih mož, ki so bili izbrani od ljudstva. Kolekcija je sestavljena iz dvanajstih različnih barvnih kozarcev. Vsak kozarec predstavlja enega izmed dvanajstih modrih mož imenovanih “vitezi Slovenske dvanajstije”.


11 KOLEKCIJA KOZARCEV – VALOVNICA I.

(penina, vino, kristalin)

11
53 KOLEKCIJA KOZARCEV – VALOVNICA I.
60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA 60 KOLEKCIJA SLOVENSKA DVANAJSTIJA

Predstavljajo začetek Kogojevega oblikovanja predmetov iz stekla.
Valovita črta valovnica je starodavno znamenje, ki ponazarja silo in moč. To je znamenje večne energije, ki jo je človek dojel in doživljal že v prazgodovini, zlasti potem, ko je postal njegov obstoj povsem odvisen od kulture polja. Valovnica je še danes osnovna sestavina slovenskega ornamenta, kot je tudi vzorec na čipkah iz Idrije.
Iz teh prvin, ki so nam jih zapustili davni predniki Veneti, je Oskar Kogoj oblikoval čaše na vitici. Ta vitica – pokončna valovnica nas spominja na vinsko trto in je simbolična. Ne le to, da ima trta obliko vitice, temveč se je tudi trta sama nekoč imenovala vitica. Od nje izhaja tudi naziv za vino. Tako je kozarec z vitico dvakrat simboličen – glede na vsebino (vino) in glede na izvor vina (vitica – vitno).


12 VALOVNICA I. – POROČNI SVEČANI KELIH

(v = 27 cm, kristalin, pozlata (18 karatno zlato))

12
POROČNI – SVEČANI KELIH

To so nežnejši kozarci na vitici s pozlačenim robom – simbolom poročnega prstana, namenjeni poročnim in protokolarnim obredom.


13 VALOVNICA I. – ŽGANJE

(v = 14,50 cm, kristalin)

13
VALOVNICA ŽGANJE

Kolekcija Valovnica I. predstavlja začetek Kogojevega oblikovanja predmetov iz stekla. Valovita črta valovnica je starodavno znamenje, ki ponazarja silo in moč. To je znamenje večne energije, ki jo je človek dojel in doživljal že v prazgodovini, zlasti potem, ko je postal njegov obstoj povsem odvisen od kulture polja. Valovnica je še danes osnovna sestavina slovenskega ornamenta, kot je tudi vzorec na čipkah iz Idrije. Iz teh prvin, ki so nam jih zapustili davni predniki Veneti, je Oskar Kogoj oblikoval čaše na vitici. Ta vitica – pokončna valovnica nas spominja na vinsko trto in je simbolična. Ne le to, da ima trta obliko vitice, temveč se je tudi trta sama nekoč imenovala vitica. Od nje izhaja tudi naziv za vino. Tako je kozarec z vitico dvakrat simboličen – glede na vsebino (vino) in glede na izvor vina (vitica – vitno).


14 KOLEKCIJA KOZARCEV BAKH – ŽGANJE

(v = 17,50 cm, žganje, keistalin)

14
BAKH

Kolekcija je oblikovana z namenom, da omogoča pravilno degustacijo različnih pijač: penine, belega in rdečega vina, žganja … Imenuje se po starorimskem bogu vina.


15 KOLEKCIJA KOZARCEV – VALOVNICA III.

(žganje, penina, vino, kristalin)

15
54 KOLEKCIJA KOZARCEV – VALOVNICA III.
54 KOLEKCIJA KOZARCEV – VALOVNICA III. 54 KOLEKCIJA KOZARCEV – VALOVNICA III. 54 KOLEKCIJA KOZARCEV – VALOVNICA III. 54 KOLEKCIJA KOZARCEV – VALOVNICA III.

Predstavljajo začetek Kogojevega oblikovanja predmetov iz stekla.

Valovita črta valovnica je starodavno znamenje, ki ponazarja silo in moč. To je znamenje večne energije, ki jo je človek dojel in doživljal že v prazgodovini, zlasti potem, ko je postal njegov obstoj povsem odvisen od kulture polja. Valovnica je še danes osnovna sestavina slovenskega ornamenta, kot je tudi vzorec na čipkah iz Idrije.
Iz teh prvin, ki so nam jih zapustili davni predniki Veneti, je Oskar Kogoj oblikoval čaše na vitici. Ta vitica – pokončna valovnica nas spominja na vinsko trto in je simbolična. Ne le to, da ima trta obliko vitice, temveč se je tudi trta sama nekoč imenovala vitica. Od nje izhaja tudi naziv za vino. Tako je kozarec z vitico dvakrat simboličen – glede na vsebino (vino) in glede na izvor vina (vitica – vitno).


16 KOLEKCIJA KOZARCEV 999

(kozarec za vino, kraški teran, kristalin, pozlata (18 karatno zlato))

16
999

Oblikovana je s spiralnimi vzorci, ki v kombinaciji z obliko oddajajo pozitivne vibracije.


17 KELIH MARCO POLO

(v = 19 cm)

17
43 KELIH MARCO POLO

Oblikovan je v spomin velikemu Benečanu in svetovnemu popotniku Marcu Polu. Na spominskem kozarcu je pečat s podobo Marca Pola.


18 PREDSEDNIŠKI KOZARCI

(rdeče in belo vino, kristalin)

18
PREDSEDNIŠKI KOZARCI

Simbolni kozarci najvišjega umetniškega razreda iz kolekcije Valovnic.
Valovita črta valovnica je starodavno znamenje, ki ponazarja silo in moč. To je znamenje večne energije, ki jo je človek dojel in doživljal že v prazgodovini, zlasti potem, ko je postal njegov obstoj povsem odvisen od kulture polja. Valovnica je še danes osnovna sestavina slovenskega ornamenta, kot je tudi vzorec na čipkah iz Idrije. Iz teh prvin, ki so nam jih zapustili davni predniki Veneti, je Oskar Kogoj oblikoval čaše na vitici. Ta vitica – pokončna valovnica nas spominja na vinsko trto in je simbolična. Ne le to, da ima trta obliko vitice, temveč se je tudi trta sama nekoč imenovala vitica. Od nje izhaja tudi naziv za vino. Tako je kozarec z vitico dvakrat simboličen – glede na vsebino (vino) in glede na izvor vina (vitica – vitno).


19 KOZAREC ZLATA PIKA

(v = 24 cm, kristalin, pozlata (18 kartno zlato))

19
KOZAREC ZLATA PIKA

Zlata “pika” je najpopolnejša kreacija na Zemlji, saj v kulturi prastarih narodov pomeni Bog. Pečat simbolizira “Boga, kroglo, zlato piko. Pika je ena, ena je stvarnik. To pomeni vzpon, življenje, spoznanje in samozavedanje”.
Zlata nitka – valovnica pomeni, da je življenje sveto. Zavedajmo se ga! Valovnica je energijska črta, ki med drugim v osmici osvobaja in odvezuje energije od vezanosti na karkoli ali kogarkoli. Ta duhovni proces je povezan s človeško subtilno energijo, ki jo spoznavamo v sebi do neskončnosti. Je simbol energije in sporočilo o vzrokih in posledicah v življenju. Svetloba valovnice je energija, primerna za meditacijo in povezavo z duhovnostjo, z Bogom. Valovnica je tudi črta valovanja ljubezni, če seveda vtkemo lastno ljubezensko energijo in se po njej ravnamo. Zato je vertikalna valovnica na videz črta rasti do visoke podzavesti, do božje energije – Akaše, kozmične, čiste ljubezni. Če si zamislimo valovito črto v vertikali, ki nosi naše duhovno sporočilo v nebo ljubezni, postanemo ljubezen. “Kdor misli o ljubezni, deluje v ljubezni, postane ljubezen!”
Lahko rečemo, da čaša predstavlja rajsko življenje in spoj z božanskim, ki je v nas.


20 KOLEKCIJA SLOVENSKI LIST

(vino, kristalin)

20
KOLEKCIJA SLOVENSKI LIST
KOLEKCIJA SLOVENSKI LIST

Svojevrstna in dekorativna kolekcija, ki z lističi na steblu kozarca simbolizira rast in razvoj življenja.


21 KOLEKCIJA KOZARCEV ENERGIJA "PRANA"

(rdeče vino v = 21 cm, penina v = 25 cm, belo vino v = 20 cm, kristalin)

21
KOLEKCIJA KOZARCEV ENERGIJA PRANA
KOLEKCIJA KOZARCEV ENERGIJA PRANA KOLEKCIJA KOZARCEV ENERGIJA PRANA

Kolekcija je oblikovana po spoznanju in eksperimentiranju z mislijo, besedo, dejanjem ...
Petdesetletne izkušnje in raziskave civilizacij HIPERBOREJE, TOLTEKOV, EGIPTA, STARE INDIJE, VED me je pripeljalo do “DEVIN DESIGNA”. Skrivnost oblike je kot skrivnost VERE. Skrivnost ENERGIJE ...
V tej obliki se koncentrira energija PRANA! Beseda pomeni spoznanje o Bogu RA, Bog RA je “Solnce”, je energija svetlobe in energija Dobrega, je pranoterapevtska energija, je oblika spoznanja. To je prvi kozarec na svetu, ki sledi kozmičnim energijam, zato je Devin Design.


22 KELIH AVRELIJAN

(v = 28 cm, kristalin)

22
KELIH AVRELIJAN

Kelih je bil izdelan za Liberty Hall v Londonu. Predstavlja simbol večnosti in tri stopnje, ki so vtkane v steblo keliha.


Spletni nakup izdelkov je možen v spletni trgovini
GALERIJA OSKAR KOGOJ  NATURE DESIGN, Katjuša Kogoj Mužina s.p., Miren 125, 5291 Miren
Tel: 00386 (0)5 395 42 00 E: oskar.kogoj@siol.net
VSE PRAVICE PRIDRŽANE OSKAR KOGOJ    |    SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI   |    VARSTVO OSEBNIH PODATKOV   |    IZDELAVA SPLETNE STRANI: CARPEDIEM d.o.o.